ОИПЮЛ (жеке кәсіпкерлер мен заңды тұлғалардың одағы) «Қазақстанның Ет Одағы» Қазақстанның мал шаруашылығын серпінді дамыту үшін күш мүдделерін және шоғырландыруды қорғау үшін өнеркәсіп 2014 жылы мүшелігі құрылды.


Бүгін, «Қазақстанның ет одағы» жергілікті фермерлер біріктіреді, жалпы өндірістік қуаты бір жылда 50000 тонна ет өндіріледі:

Жалпы 100 000 ірі қара мал бар ірі қара мал тұқым өндіру шаруашлықтар және Республикалық Ангус Қазақстан палатасы;

Жалпы 1 000 000 ірі қара мал бар тауарлы шаруашылықтар;

Шамамен жалпы 100.000 малға жететін сыйымдылығы 3000 малдан басталатын өнеркәсіптік мал бордақылау алаңдар.

Жылына жалпы 50 000 тонна ет өнімдерін өңдейтін сертификатталған өндірістік ет зауыттар.

Одақтың мақсаттары мен міндеттері:

  • Әлемдік нарықта толыққанды қатысушысы ретінде Қазақстанның сиыр өнеркәсібін дамыту
  • Қазіргі заманғы технологияларды және генетика жетістіктерді еңгізу
  • Қазақстанның сиыр еті брендін табиғи экологиялық және органикалық таза ет ретінде жайғастыру
  • Одақ мүшелерінің мүдделерін қорғау
  • Ет экспортын жүйелі негізде ұйымдастыру
  • Өндірістік цикл және өнім сапасына мониторинг жасау
  • Өнімді ішкі және сыртқы нарықтарда сертификаттау

Жайылымдар көлемі 180 млн га

Әлемде 5-ші орын (Қытай - Австралия 393 млн га - 350 млн га, АҚШ - 251 млн га, Бразилия - 196 млн га)

Астық көлемі 7 млн тонна

Қазақстандағы жыл сайынғы ет артық өндіруі 1 миллионнан астам тоннаға, яғни, $ 5 млрд АҚШ доллары жеткілікті.

Географиялық орналасуы

Жыл сайын 2 миллионнан астам тонна ет импорттаушы Қытай және Ресей нарықтарына жақындығы.

FaLang translation system by Faboba

Егер сіздердің қандай да бір сұрақтарыңыз болса мәлімдеме қалдырыңыз, біз міндетті түрде жауап береміз

ПОЛЕЗНАЯ ИНФОРМАЦИЯ

Статья 1 (7)

Статья 1 (7)

13 Март 2017
Статья 1 (8)

Статья 1 (8)

13 Март 2017
Статья 1 (9)

Статья 1 (9)

13 Март 2017