ОИПЮЛ (жеке кәсіпкерлер мен заңды тұлғалардың одағы) «Қазақстанның Ет Одағы» Қазақстанның мал шаруашылығын серпінді дамыту үшін күш мүдделерін және шоғырландыруды қорғау үшін өнеркәсіп 2014 жылы мүшелігі құрылды.

ҰЛТТЫҚ БАҒДАРЛАМА
2018-2027 жж. Етті мал шаруашылығын дамыту

Бүгін, «Қазақстанның ет одағы» жергілікті фермерлер біріктіреді, жалпы өндірістік қуаты бір жылда 50000 тонна ет өндіріледі:

Жалпы 100 000 ірі қара мал бар ірі қара мал тұқым өндіру шаруашлықтар және Республикалық Ангус Қазақстан палатасы;

Жалпы 1 000 000 ірі қара мал бар тауарлы шаруашылықтар;

Шамамен жалпы 100.000 малға жететін сыйымдылығы 3000 малдан басталатын өнеркәсіптік мал бордақылау алаңдар.

Жылына жалпы 50 000 тонна ет өнімдерін өңдейтін сертификатталған өндірістік ет зауыттар.

Одақтың мақсаттары мен міндеттері:

  • Қазақстандық ет саласын әлемдік нарықтың толық құқықты қатысушысы ретінде дамыту
  • Заманауи технологиялар мен генетиканы енгізу
  • Қазақстандық сиыр етінің сауда белгісін табиғи, экологиялық таза және органикалық өнім ретінде таныту  
  • Одақ мүшелерінің мүдделерін қорғау
  • Ет экспортын жүйелік негізінде ұйымдастыру
  • Өндіріс циклін және шығарылатын өнімнің сапасын бақылау
  • Өнімді сертификаттау, соның ішінде сыртқы нарықтарда

Жайылымдар көлемі 180 млн га

Әлемде 5-ші орын (Қытай - Австралия 393 млн га - 350 млн га, АҚШ - 251 млн га, Бразилия - 196 млн га)

Астық көлемі 7 млн тонна

Қазақстандағы жыл сайынғы ет артық өндіруі 1 миллионнан астам тоннаға, яғни, $ 5 млрд АҚШ доллары жеткілікті.

Географиялық орналасуы

Жыл сайын 2 миллионнан астам тонна ет импорттаушы Қытай және Ресей нарықтарына жақындығы.

Егер сіздердің қандай да бір сұрақтарыңыз болса мәлімдеме қалдырыңыз, біз міндетті түрде жауап береміз